قیمت سکه و ارز
۱۳۹۳/۰۶/۰۱ - ۱۲:۲۹
«سراج24» بررسی می‌کند؛

صادرات تروریسم؛ دومین فعالیت گسترده صادراتی عربستان/ بررسی خرابکاری‌های خاندان آل‌سعود در کشورهای مسلمان منطقه

نقش کلیدی و اصلی عربستان در ترویج تفکرات خشن وهابی بر هیچ کسی پوشیده نیست. صادرات تروریسم در عربستان را می‌توان بعد از صادرات نفت، دومین فعالیت گسترده صادرات در این کشور نامید

صادرات تروریسم؛ دومین فعالیت گسترده صادراتی عربستان/ بررسی خرابکاری‌های خاندان آل‌سعود در کشورهای مسلمان منطقه

به گزارش «سراج24»، نقش کلیدی و اصلی عربستان در ترویج تفکرات خشن وهابی بر هیچ کسی پوشیده نیست. صادرات تروریسم در عربستان را می‌توان بعد از صادرات نفت، دومین فعالیت گسترده صادرات در این کشور نامید. اذعان به فعالیت های تروریستی سران سعودی البته موضوعی ادعایی نیست که تنها جریان‌های مخالف با رژیم آل سعود مطرح کرده باشند، بلکه حامیان این رژیم نیز به این موضوع اذعان دارند، بر اساس یکی از اسناد منتشر شده از سوی ویکی لیکس هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا اذعان کرده که عربستان بزرگترین منبع حمایت مالی از گروه‌های تروریستی در جهان است.

کلینتون در این سند القاعده، طالبان و گروه لشکر طیبه در پاکستان را از جمله بارزترین گروه‌های تروریستی مورد حمایت سعودی‌ها برشمرده و هشدار داد که حامیان سعودی قوی‌ترین منابع حمایت مالی از تروریست‌ها در جهان هستند.

این سند همچنین نشان می دهد کلینتون از مسئولان عربستان خواسته است این مسئله را به عنوان یک اولویت استراتژیک که چالشی موجود و مداوم به شمار می رود حل و فصل کنند.

خاستگاه فکری این شبکه‌های تروریستی عمدتا به گرایش خردگریز و جعلی وهابیت برمی گردد و این تفکر به عنوان اصلی‌ترین حامی و تغذیه کننده ایدئولوژیک دولت سعودی نقش مهمی در فعالیت‌های تروریستی این کشور در منطقه و جهان دارد.

در این گزارش بصورت گذرا به بررسی فعالیت‌های تروریستی عربستان در اقصی نقاط دنیا می‌پردازیم.

یمن:

پایگاه اینترنتی "اگزماینر" در گزارشی از فعالیت شبکه مخفی جاسوسان سازمان اطلاعات عربستان سعودی با 30 هزار مزدور در یمن خبر داد و با استناد به اظهارات تحلیلگری که تمایلی به افشای نامش نداشت، اینطور اعلام کرده است که جاسوسان عربستان در یمن تقریبا از طریق بودجه‌های نامحدود در یمن مشغول عملیات هستند و نفوذ قابل توجهی در این کشور دارند.

روزنامه الهویه الیمنیه نیز اخیرا در گزارشی از دخالت عربستان و قطر در کشتار مردم این کشور در تظاهرات مسالمت‌آمیز و طرح ترور علی عبدالله صالح رئیس جمهوری مخلوع یمن برای ایجاد فتنه قومی و مذهبی در این کشور پرده برداشت.

بعد از سرگیری دوباره اعتراضات در یمن ، عربستان تهدید کرد که در صورت صلاحدید مستقیما در یمن دخالت می‌کند کما اینکه در دوران گذشته نیز مستقیما وارد جنگ با شیعیان الحوثی جنوب یمن شده بود.

سوریه:

یک رسانه غربی در گزارشی به نقل از منابعی در گروههای مخالف مسلح سوری و سازمانهای اطلاعاتی عربی و غربی و منابع دیپلماتیک گزارش داده است گروههای مسلح در جنوب سوریه شروع به استفاده از موشکهای ضد تانکی کرده اند که اخیرا عربستان سعودی برای آنها ارسال کرده بود.

رویترز در گزارش خود نوشته است منابع امنیتی و دیپلماتیکی و منابعی در مخالفان مسلح از نقش مستقیم شاهزاده سلمان بن سلطان برادرزاده پادشاه عربستان و مسئول امنیتی بلندپایه سعودی سخن گفته اند به طوری که شاهزاده سعودی اتاق عملیاتی را در امان با همپیمانان خود مدیریت می کند و البته نشستهای منظمی هم در آنجا برگزار می شود و دستورات لازم برای سران ارشد گروههای مخالف ارسال می شود.

پاکستان و افغانستان:

عربستان سعودی سالهاست که در پاکستان جای پای محکمی برای خود درست کرده است. عربستان با ساختن مساجد و مراکز خرید بزرگ در شهرهای مختلف پاکستان و همچنین کمک به مردم فقیر این کشور توانسته اعتبار زیادی را در این کشور کسب نماید. اما نکته مهم درباره پاکستان ویژگی سرسختی و تعصب شدید مردم آن است به طوریکه بیشترین آمار سلفی‌ها و تکفیری‌ها از این کشور سر بر می‌آورند. در حال حاضر نیز پاکستان به منبعی غنی برای صادرات نیروی انسانی متعصب به مناطق دیگر تبدیل شده است؛ که البته تهییج و تربیت چنین انسان‌هایی به دست مفتی‌های سعودی در مدارس دینی پاکستان انجام می‌شود. از طرف دیگر گروهک‌های تروریستی نظیر "جندالله" و "جیش العدل" نیز با کمک دستگاه اطلاعاتی عربستان پشتیبانی می‌شوند.

ایران:

اگر از فعالیت‌های جاسوسی و حمایتی عربستان از گروهک‌های جسته و گریخته تروریستی حواشی ایران بگذریم، بارزترین نمونه حمایت از تروریسم در ایران از سوی عربستان، حمایت از گروهک تروریستی جندالله شرق کشور است که عبدالمالک ریگی مدتی رهبری این گروهک را بر عهده داشت و چند وقت با اسم "جیش العدل"  با گروگانگیری چند سرباز ایرانی در مرز سراوان و به شهادت رساندن چندتن دیگر در صدر اخبار مهم خبرگزاری‌های ایران قرار گرفت. حمایت لجستیکی، مالی و فکری عربستان سعودی از این گروهک امری واضح و آشکار است که باید آن را به لیست کارنامه سیاه عربستان در اقدام علیه ایران اضافه کرد.

فلسطین:

با توجه به اسناد و اطلاعات موجود، حمایت های مخفیانه عربستان از رژیم صهیونیستی عامل مهمی در تداوم اشغالگری های این رژیم در فلسطین اشغالی است، قدیمی ترین سند در مورد توطئه خاندان سعودی علیه ملت فلسطین به دوران تاسیس این حاکمیت از سوی عبدالعزیز بر می‌گردد، بر اساس این سند قدیمی که به صورت یادداشتی به سرلشکر سر پرسی زچاریا کوکس، نماینده انگلیس نوشته شده بود، ملک عبدالعزیز، موسس عربستان سعودی در خصوص ایجاد یک کشور یهودی در سرزمین فلسطین به انگلیسی‌ها اطمینان داده ‌بود.

هفته نامه خبری فلسطینی المنار چندی پیش در گزارشی فاش کرد که ایهود اولمرت نخست وزیر وقت اسرائیل و بندر بن سلطان آل سعود رئیس وقت سازمان اطلاعات عربستان همزمان با جنگ 33 روزه در سال 2006 در هتلی در غرب قدس با هم دیدار کردند. بندر بن سلطان در این دیدار به اولمرت پیشنهاد داده بود عربستان ، پول بیشتری به اسرائیل بدهد تا هزینه های جنگ اسرائیل با حزب الله را پوشش دهد . بندر بن سلطان در این دیدار از اولمرت خواسته بود اسرائیل جنگ را تا سقوط حزب‌الله متوقف نکند، همین امری که هم اکنون در جریان جنگ غزه در حال وقوع است و طبق اخبار منتشرشده عربستان از حامیان اصلی اسرائیل در حمله به نوار غزه و مشوق رژیم صهیونیستی برای تلاش در جهت خلع سلاح حماس است.

گرچه مجموعه اقدامات خرابکارانه عربستان کما و کیفا بیشتر از این مختصری است که در گزارش مورد اشاره واقع شد، اما همین اندک اطلاعات ارائه شده نیز نشان می‌دهد که عربستان اکنون قطب تروریسم جهان است و در صورت عدم اصلاح این رویه نه تنها موجب ایجاد مشکلات عدیده برای کشورهای منطقه می‌شود، بلکه در نهایت آتش حمایت از تروریست‌ها دامن خودش را نیز خواهد گرفت، مسأله‌ای که نشانه‌های اولیه آن در حال آشکار شدن است.

اشتراک گذاری
نظرات کاربران
capcha
هفته نامه الکترونیکی
هفته‌نامه الکترونیکی سراج۲۴ - شماره ۳۲۴
آخرین مطالب
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••